VINTERKONCERT    

Søndag 10. december kl. 15.00

SAMTALE  KONCERT

Medvirkende/

Sofie Meyer, komponist og violinist

Elena Perales Andreu, komponist og klarinettist

Nyt format på ELVERMOSE

 

Vi har indledt et samarbejde med ”Art Music Denmark”, en organisation hvis formål er at styrke de kreative, professionelle musikere som måtte have brug for ro til fordybelse. Vi modtog mange ansøgninger til ophold på Elvermose – en så kaldt ”residency”, og ser nu frem til at byde velkommen til Sofie Meyer, violinist og komponist og Elena Perales Andreu, klarinettist og komponist.

 

I løbet af deres ophold vil de give en workshop på Privatskolen Nakskov hvor de vil møde 7. og 8. klasse.

 

Efter en uges arbejde inviterer kunstnere til en spændende ”samtale - koncert” søndag d. 10. december kl. 15.00 Man må forestille sig et åbent forum hvor musik og samtale udfolder sig frit og hvor vi, som publikum får lov til at stille spørgsmål, give vores besyv og blive ledet ind i komponisternes tankegang.

Projektet:

 

Elena Perales Andreu og Sofie Meyer er ved sammen at skabe et koncertprojekt. Det drejer sig om et times værk for violin og klarinet som hedder "Cerioid · solitary · Favia".

I Cerioid · solitary · Favia udforsker kunstnere korallers liv i en transformationsprocess af sonisk og visuel synæstesi. Ny forskning har henledt opmærksomhed til, at koraller, der er sensitive over for sollys, synes at skifte deres farve for at beskytte sig selv mod solens stråler. Denne mekanisme hos koraller tjener som den primære inspiration for projektet.

Elena og Sofie ønsker at søge et kunstnerisk udtryk for skrøbelighed og for at bruge farver som ly. De initierer at skabe tre audiovisuelle værker, hvis struktur inkorporerer algoritmer skabt ud fra cellular automata koral regler. Disse regler søger at imitere tilblivelse og overlevelse af korallers celler og fra dette, opbygges værket ud fra en simulering af, hvordan koralrev ekspanderer og former sig selv.

Dele af værket er blevet opført i Oslo og Stockholm, men Elena og Sofie skriver:

 ”Vi søger dette residency for at kunne sætte hele koncertværket sammen. Dette kræver tid og ro og det ville derfor være en stor hjælp med dette ophold. Vi er også bosat i forskellige lande og muligheden for at tilbringe en uge samme sted vil virkelig kunne sætte skub i projektet.

Vi vil gerne holde koncertworkshop, hvor vi spiller uddrag af værkerne og fortæller om vores samarbejde med at skabe musik sammen. Vi laver også gerne en workshop for børn som bor i omegnen. Workshoppen går ud på at omsætte visuelle indtryk til lydbilleder og herefter oversætte dem til grafisk partitur.”

TAK TIL SPONSORER OG STØTTER:  Knud Højgaards Fond ✴︎ Hoffmann og Husmans Fond ✴︎  Aage og Johanne Louis-Hansens Fond  Augustinus Fonden ✴︎ Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ✴︎ Solistforeningen af 1921 samt Lolland Kommune

Web design: Gudrun Krabbe