VINTERKONCERT    

Torsdag 9. februar kl. 19.30

FLØJTENS MAGI

med Ensemble Storstrøm

Medvirkende/

Svend Melbye, fløjte

Som Howie, klarinet

Gunnar Eckhoff, fagot

Jakob Westh, klaver

Mette Franck, harpe

Stéphane TranNgoc, violin

Piotr Zelazny, bratsch

Tobias Gørvild Lautrup, cello

Værker af/

Svend Erik Tarp, Philippe Gaubert, Bohuslav Martinů og

Claude Debussy

Til denne koncert skal vi lade os fortrylle af fløjtens magi, fra skovgudens drømme i en fauns eftermiddag, til franske perler og forførende trioer.

Det høres bl.a. i Svend Erik Tarps Serenade for fløjte, klaver, violin, bratsch og cello. Tarp er i generationen efter Carl Nielsen, og det spores i de tidlige af hans værker som f.eks. denne serenade fra 1930.

I Philippe Gaubert’s Antikke Medaljer fra 1909 hører man også et slægtskab til Nielsen, denne gang i det muntre hjørne.

Den tjekkiske komponist Bohuslav Martinů flygtede fra nazisterne til USA. Her skrev han 1944 sin Trio for fløjte, cello og klaver. Da han 15 år senere ville tilbage til Tjekkoslovakiet ville kommunisterne ikke vide af ham, så det var op ad bakke. Alligevel er hans kammermusik gennemgående let og dansende i karakteren.

Og så skal vi høre det samlede ensemble i et af deres slagnumre, Forspil til en fauns eftermiddag af Debussy, arrangeret af Jakob Westh. Også her spiller fløjten en central rolle.

Ensemble Storstrøm

www.ensemblet.dk

TAK TIL SPONSORER OG STØTTER:  Knud Højgaards Fond ✴︎ Hoffmann og Husmans Fond ✴︎  Aage og Johanne Louis-Hansens Fond  Augustinus Fonden ✴︎ Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ✴︎ Solistforeningen af 1921 samt Lolland Kommune

Web design: Gudrun Krabbe