FOREDRAGS AFTEN  

Tordag 3. maj kl. 19.30

TOVE DITLEVSEN 100 ÅR

Tove Ditlevsen og kredsen omkring hende - i anledning af 100-året for hendes fødsel.

Tove Ditlevsen kom til at stå centralt i kredsen af kvindelige digtere i mellemkrigsårene og det første årti efter anden verdenskrig. Blandt andre er Hulda Lütken, Bodil Bech, Lise Sørensen og Grethe Risbjerg Thomsen de mest iøjnefaldende, og den noget ældre Edith Rode sætter stadig sine spor.

Det var en periode med kvindefrigørelse og en periode, hvor kvindesind for alvor fremstod på kvindernes betingelser og set med deres øjne.

Men også mandlige forfattere som Otto Gelsted, Halfdan Rasmussen og den meget unge Benny Andersen var en del af det miljø, Tove Ditlevsen og de andre kvinder bevægede sig i.

Ved oplæsning og gennemgang af noget af det fineste, de skrev, får vi ud over en umiddelbar smuk og stærk oplevelse et billede af tiden, en introduktion til forfatterne og en forklaring til teksterne.

 

Lektor, cand. jur., bachelor i litteratur, Jesper Møller-Andersen

 

 

TAK TIL SPONSORER OG STØTTER:  Knud Højgaards Fond ✴︎ Solistforeningen af 1921 ✴︎ Lolland Kommune ✴︎ Frantz Hoffmanns Mindelegat Vestlolland Turistforenings Fond✴︎ Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ✴︎ Louis-Hansen Fond ✴︎ Det Obelske Familiefond ✴︎ Augustinus Fonden

Web design: Gudrun Krabbe