STORSTRØMS

SYMFONIORKESTER

KONCERT

søndag d. 12. november

kl. 14.00

FRI ENTRÉ

Elvermose Klassiske Koncerter byder velkommen til en spændende koncert kun med strygere, hvis alsidige program spiller efteråret ind.

 

Koncerten spænder fra Vivaldi’s tidlige ”Koncert for strygere”, Mendelsohn’s  ” Symfoni for strygere” over E. Bloch’s  ” From a Jewish life” , der udtrykker et helt folks kultur til E. Elgar’s  smukke ” Adagio”.
Fra vores egen tid spilles Carl Nielsen’s banebrydende opus 1 til Petri Vasks Violinkoncert komponeret til en af vor tids store stilskabende violinister Gidon Kremer.

Programmet stiller store krav til musikere og solister idet der spilles uden dirigent for at give publikum en helt særlig intens musikalsk oplevelse.

 

Ensemblets egne musikere er solister i programmet:

Stéphane Tran Ngoc i Petris Vasks violinkoncert og leder orkestret fra sin plads som koncertmester i 1. violinerne.

Tobias Gørvild Lautrup er cellosolist i Ernest Blochs ”From Jewish life”.

Mette Franck spiller harpestemmen i Edward Elgars Adagio.

Storstrøms Symfoniorkester er en unik størrelse i dansk musikliv med sin enestående kombination af de top professionelle musikere fra Ensemble Storstrøm, amatørmusikere, MGK- og musikskoleelever.

 

Orkestret er et kvalificeret kulturtilbud til publikum og til landsdelens dygtigste amatører og det er et led i uddannelsen af den kommende musikergeneration.

 

Orkestret er et enestående eksempel på et ”musikalskfødekæde”-foretagende, hvor man med ved fælles kræfter har skabt et symfoniorkester på højt musikalsk niveau.

 

Orkestret spiller ca. 10 koncerter om året i hele Region Storstrøm med meget varieret program og det har gennem tiderne arbejdet med en imponerende række dirigenter og solister.

 

Koncerten arrangeres i samarbejde med Lolland Kommune.

 

TAK TIL SPONSORER OG STØTTER:  Knud Højgaards Fond ✴︎ Solistforeningen af 1921 ✴︎ Lolland Kommune ✴︎ Frantz Hoffmanns Mindelegat STG's Gavefond ✴︎ Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ✴︎ Louis-Hansen Fond ✴︎ Det Obelske Familiefond ✴︎ Augustinus Fonden

Web design: Gudrun Krabbe