SENSOMMERKONCERT    

Lørdag 25. september kl. 16.00

KLAVERKVARTET

Værker af/

César Frank og

Gilbert De Greeve (uropførelse)

Medvirkende/

BOREALIS, strygekvartet

Jessica Suandrianna, klaver

Gilbert De Greeve, klaver

Jessica Suandrianna er en ung indonesisk pianist som efter sine studier i Jakarta, blandt andet hos pianisten Gilbert De Greeve, blev optaget på The Baylor University i Waco, Texas, som er et af USAs ti bedste universiteter.

I maj 2020 dimitterede Jessica med ”summa cum laude”, og et enstemmigt lærerkollegie beærede hende med ” L. Keyes Award for the most Distinguished Graduate Student in piano.”

Gilbert De Greeve modtog sin første musikundervisning af sin far, violinist og komponist Jos De Greeve. Han studerede siden på The Royal Conservatory of Music i Antwerpen, hvorfra han dimitterede som både pianist og komponist. Senere rejste han til USA, hvor han stiftede bekendtskab med Rudolf Serkin, Eugène Ormandy, og Leonard Pearlman. 1963 – Lærer på  Municipal Academy of Music i Genk. 1970 – Leder af det nystiftede Stats Music Academy i Antwerpen, og samme år Professor ved The Royal Conservatory of Music i Antwerpen.

 

Gilbert De Greeve er en dedikeret forkæmper for Zoltán Kodály’s revolutionerende musikundervisnings-metode for unge børn og har i den egenskab haft et langt og frodigt samarbejde med Ungarn. Han rejser verden rundt som pianist, som komponist, og som lærer, og han er tit inviteret til at være dommer i musikkonkurrencer eller som leder af vigtige møder.

 

Gilbert De Greeve har modtaget mange æresbevisninger for sit utrættelige og inspirerende engagement som musikmentor verden rundt. Han har blandt andet været Præsident for ”Kodály Society”.

 

Borealis strygekvartet er et dynamisk og spændende ensemble i verdensklasse. Ensemblet blev  stiftet i Vancouver – Canada i efteråret 2000, og fik straks stjernestatus. I dag har kvartettens ypperlige musikalitet bragt ensemblet verden rundt fra Nordamerika til Europa og Asien, hvor den høster stor succes og kritikerros.

De fire musikeres blændende virtuositet er blot det instrument som tillader et intenst, dynamisk, til tider passioneret spil, og samtidig den fuldkomne beherskelse af musikkens fineste nuancer og en ekstrem raffineret fortolkning af værkerne.

 

" ...Combination of superb musicality and impressive technique... Energy-charged, yet still full of nuance, they take the audience on an unforgettable ride " - Winnipeg News.

 

Koncerten på Elvermose er den første af en Europaturné, hvortil kvartetten har indbudt to pianister.  Pianist, komponist og professor, Gilbert De Greeve og hans unge indonesiske elev Jessica Suandrianna.

I første del af programmet vil kvartetten spille César Franks klaverkvintet med Gilbert De Greeve ved flyglet, efterfulgt af uropførelsen af en klaverkvintet komponeret af Gilbert De Greeve for Borealis, og med den unge Jessica Suandrianna ved flyglet. Efter pausen spilles klassiske værker for Strygekvartet.

 

TAK TIL SPONSORER OG STØTTER:  Det Obelske Familiefond ✴︎ Knud Højgaards Fond ✴︎ Hoffmann og Husmans Fond ✴︎  Louis Hansen Fond ✴︎ Augustinus Fonden ✴︎ Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ✴︎ Solistforeningen af 1921 ✴︎

samt Lolland Kommune

Web design: Gudrun Krabbe