SENSOMMERKONCERT    

Lørdag 18. september kl. 16.00

LIEDKONCERT

Pianist Anne-Marie Lipsonen begyndte sin musikalske rejse med både klaver og violin i sit hjemland, Finland. I 2004 kom hun til København og debuterede fra solistklassen ved Det Kongelige Dansk Musikkonservatorium med speciale i akkompagnement og kammermusik i 2010. Hun er en efterspurgt lied-pianist og akkompagnatør både i Danmark, som i stor del af Europa. Hun har vundet adskillige priser både som solist og lied-pianist, og er modtager af Léonie Sonnings prestigefyldte stipendium.

Anne-Maries karriere som lied-pianist spænder vidt, fra det klassiske repertoire til samtidsmusik, og i 2019 udgav hun en bemærkelsesværdig CD med moderne nordiske lieder sammen med sopranen Lina Johnson. Hun er en hyppig gæst til festivaler for ny musik, hun deltager i masterklasser med kendte lied-kunstnere som Helmut Deutsch, Bo Skovhus, Rudolf Jansen, og har operaerfaringer fra Curtis Opera Theater i Philadelphia USA.

Om hende er der skrevet: ”Lipsonen spiller med følsom virtuositet”.

 

Den hollandske mezzo sopran Francine Vis føler sig hjemme i alt, fra barokmusik til kvarttonemusik.

Efter sine studier på Conservatorium van Amsterdam, hvor hun i 2009 modtog sin ”Master of Music” med udmærkelse for musikalsk og kunstnerisk talent, flyttede Francine Vis til København for at studere i Operaakademiet hos prof. Kirsten Buhl Møller. Her åbnede operaens verden sig for hende. Hun blev snart inviteret til at synge på Det kongelig Teater som Flora i Verdi’s La Traviata, Mercedes i Bizet’s Carmen, Cherubino i Mozart’s ”Figaros bryllup”, eller Pernille i C. Nielsen’s Mascarade. I 2007 havde Francine Vis sin svenske debut på Vadstena Aksdemiets Sommeropera med den moderne opera ”The importance of beeing Earnest” af G. Barry, og i 2018 sang, og dirigerede hun en moderne opera med musik af bl.a. G. Ligety på Opera Forward Festival i Amsterdam.

Priser: 1. pris ved Copenhagen Lied Duo Competitionsammen med pianisten Christian Westergaard i 2015 og Händel priset og Dioraphte Award foe bedste opførelse af det ny skrevne værk til International Vocal Competition i Hertogenbosch.

Som koncertsanger optræder hun med barok, romantisk og moderne repertoire med Europas bedste ensemble og Chor.

 

Medvirkende/

Francine Vis, mezzosopran

Anne-Marie Lipsonen, klaver

 

Værker af/

C. Nielsen, M. Ravel,

J. Sibelius, G. Nyström,

H. Kaski, E. Chausson

 

www.lipsonen.dk

www.francinevis.com

TAK TIL SPONSORER OG STØTTER:  Det Obelske Familiefond ✴︎ Knud Højgaards Fond ✴︎ Hoffmann og Husmans Fond ✴︎  Louis Hansen Fond ✴︎ Augustinus Fonden ✴︎ Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ✴︎ Solistforeningen af 1921 ✴︎

samt Lolland Kommune

Web design: Gudrun Krabbe