SENSOMMERKONCERT    

Lørdag 18. september kl. 16.00

LIEDKONCERT

Pianist Anne-Marie Lipsonen begyndte sin musikalske rejse med både klaver og violin i sit hjemland, Finland. I 2004 kom hun til København og debuterede fra solistklassen ved Det Kongelige Dansk Musikkonservatorium med speciale i akkompagnement og kammermusik i 2010. Hun er en efterspurgt lied-pianist og akkompagnatør både i Danmark, som i stor del af Europa. Hun har vundet adskillige priser både som solist og lied-pianist, og er modtager af Léonie Sonnings prestigefyldte stipendium.

Anne-Maries karriere som lied-pianist spænder vidt, fra det klassiske repertoire til samtidsmusik, og i 2019 udgav hun en bemærkelsesværdig CD med moderne nordiske lieder sammen med sopranen Lina Johnson. Hun er en hyppig gæst til festivaler for ny musik, hun deltager i masterklasser med kendte lied-kunstnere som Helmut Deutsch, Bo Skovhus, Rudolf Jansen, og har operaerfaringer fra Curtis Opera Theater i Philadelphia USA.

Om hende er der skrevet: ”Lipsonen spiller med følsom virtuositet”.

 

Den svenske mezzosopran Idil Alpsoy har rødder i både Ungarn og Tyrkiet.

I 2006 tog hun diplomeksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun afsluttede sin eksamen med højeste karakter. Dette førte til studier på Manhattan School of Music i New York, hvor hun studerede hos Patricia McCaffre.

Hendes unikke stemme som forener Nordens rene klangfarver med Sydens varme og temperament spænder bredt i både udtryk og fleksibilitet, og hun finder altid ind til musikkens sjæl, hvad enten det er opera, lieder, folkemusik, tango eller musicals.

Idil Alpsoy har optrådt i bl.a. USA, Sverige, Norge, Belgien, Schweiz, Tyrkiet, Tyskland og Danmark. Og hun har været solist med Per Tengstrand, Bill Fabris, Gitta-Maria Sjöberg, Catherin Malfitano, Frederik Nørgård, Martin Baeza di Rubio, Den Danske Strygekvartet, Sebastien Dutrieux, Mames Babegenush m.fl.

Medvirkende/

Idil Alpsoy, mezzosopran

Anne-Marie Lipsonen, klaver

 

Værker af/

J. Sibelius, L.E. Larsson, P. Nørgård, A. von Zemlinsky, G. de Frumeri og Ilse Weber

 

www.idilalpsoy.com

www.lipsonen.dk

TAK TIL SPONSORER OG STØTTER:  Det Obelske Familiefond ✴︎ Knud Højgaards Fond ✴︎ Hoffmann og Husmans Fond ✴︎  Louis Hansen Fond ✴︎ Augustinus Fonden ✴︎ Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ✴︎ Solistforeningen af 1921 ✴︎

samt Lolland Kommune

Web design: Gudrun Krabbe