SENSOMMERKONCERT    

Lørdag 11. september kl 16.00

BAROKKONCERT

Medvirkende/

Andreas Borregaard, accordeon

 

Barok Ensemble

Arte dei Suonatori

Værker af/

Johann Sebastian Bach

Johann Christoph Friederich Bach

Carl Philipp Emanuel Bach

 

Andreas Borregaard afsluttede i 2006 sine diplomstudier ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København med karakteren 13 i alle fag.

I juni 2010 afsluttede han solistklassen samme sted med en usædvanligt velbesøgt debutkoncert. International solistdebut fik Andreas Borregaard imidlertid allerede i 2007 med BBC National Orchestra of Wales ved UK-premieren af Giya Kanchelis “Kapóte” for accordeon og orkester, og han har endvidere spillet som solist og kammermusiker ved koncerter og festivaler i det meste af Europa samt i USA og Australien.

Andreas Borregaard dannede i 2001 tangokvintetten MTQ, og han har siden 2007 samarbejdet med bratschisten Asbjørn Nørgaard i duoen Inviolata. I 2009 udgav han sin kritikerroste debut-solo-cd, og han er fra 2010 ansat som underviser i hovedfag og kammermusik ved DKDM. I 2013 blev han optaget i Kunstfondens særlige ordning for landets mest lovende kunstnere, ”Den Unge Elite”.

 

Andreas siger:” ​​En musikalsk oplevelse er et selvforglemmende, her-og-nu-fænomen. At blive rørt af musik betyder at glemme dig selv og blive en del af en intim udveksling af fysiske følelser fra et menneske til et andet - fra musiker til lytter.

Denne udveksling er det, der inspirerer mig. At prøve at finde den bedste performative måde at etablere og styrke det på er mit mål. Jeg bliver måske nødt til at bryde et par traditionelle klassiske musik-paradigmer for at komme dertil - men er det ikke, hvad nogen kunstform gør for at holde sig i live?”

Barokensemble ”Arte dei Suonatori” blev grundlagt i Poznam i 1993 af ægteparret A. Golinsky og E. Golinska som stadig udgør grundstammen i orkestret. De udvalgte de mest talentfulde unge polske musikere, specialiseret i håndteringen af ældre instrumenter, og de første år blev systematisk brugt til at bygge et renommé op som en af de mest interessante polske barok- og klassisk musik ensembler.

I dag består orkestret af en meget bred vifte af musikere fra hele verden, som takket være et intenst arbejde og en frugtbar kulturel udveksling, har placeret Arte dei Suonatori blandt et af verdens førende barokorkestre, hvis kendetegn er dets inderlige musikalske udtryk og varme fyldige klang.

www.artedeisuonatori.pl

www.andreasborregaard.com

TAK TIL SPONSORER OG STØTTER:  Det Obelske Familiefond ✴︎ Knud Højgaards Fond ✴︎ Hoffmann og Husmans Fond ✴︎  Louis Hansen Fond ✴︎ Augustinus Fonden ✴︎ Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ✴︎ Solistforeningen af 1921 ✴︎

samt Lolland Kommune

Web design: Gudrun Krabbe