SOMMERKONCERT    

Lørdag 2. september kl. 19:00

FIGURA Ensemble

med Helene Gjerris i front og håbet om en ny fremtid i ryggen

Medvirkende/

Helene Gjerris

Peter Fuglsang

Anna Klett

Frans Hansen,

Andreas Borregaard

Jesper Egelund

 

Producent/

Figura Ensemble

 

 

Komponist/

Rasmus Zwicki

Anders Brødsgaard

Peter Fuglsang

Jesper Egelund

Per Nørgård

Hanns Eisler

Kurt Weill

Friedrich Hollaender

m.fl.

 

Dramatiker, forfatter/

Ursula Andkjær Olsen

Bertolt Brecht

m.fl.

FIGURA NOMINERET TIL NORDISK RÅDS MUSIKPRIS 2017!

Bedømmelseskomitéen skriver bl.a.:

“I 24 år har de i stadig og stædig udvikling udforsket musikken og musikkens muligheder for at berige eller give livsændrende oplevelser til et publikum i alle aldre. De har forståelse for en kunstnerisk praksis, der lever af en vekselvirkning mellem den inspiration, man tager ind, og den erfaring, man giver videre. Listen over initiativer på tværs af genrer og kunstarter er lang og udstråler et højt ambitionsniveau. FIGURA er en institution i dansk musikliv, der har formået at bibeholde både nysgerrighed og puls i samtiden igennem en imponerende årrække på aller højeste hylde.

Kabaret lader nutidens politiske og menneskelige moralbegreber møde den holdningsstærke tyske kabaretscene fra 1920'ernes og 30'ernes Berlin. Hør Bertolt Brechts mest hardcore manifeste kommunistiske digte møde Friedrich Hollaenders subtile leg med kvindefrigørelse og sexualmoral, som igen vil blive spejlet i spritnye sange til tekster af Ursula Andkjær Olsen. Hvad drømmer vi om nu? Har vi en holdning til det, der sker omkring os?

Kom og lad dig hvirvle rundt i poesi, farver og holdninger i skæve og skønne musikalske arrangementer.

”Helene Gjerris og hendes Figuravenner kan noget særligt sammen. Præsenteret af sangeren selv og tilsat afslappede bemærkninger fra musikerne er ’Kabaret’ en intens teater-musik-oplevelse på bare halvanden times tid af en slags, vi bør have flere af i hverdagen. Bare for at få slået et lille åndehul i trummerummen en gang imellem. Inden den går videre.”

 

Thomas Michelsen, Politiken.

 

www.figura.dk

TAK TIL SPONSORER OG STØTTER:  Knud Højgaards Fond ✴︎ Solistforeningen af 1921 ✴︎ Lolland Kommune ✴︎ Frantz Hoffmanns Mindelegat STG's Gavefond ✴︎ Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ✴︎ Louis-Hansen Fond ✴︎ Det Obelske Familiefond ✴︎ Augustinus Fonden

Web design: Gudrun Krabbe