SENSOMMERKONCERT    

Lørdag 4. september kl. 16.00

KLARINETTRIO

Medvirkende/

Chris Grymes, klarinet

Jakob Kullberg, cello

Jeremy Gill, komponist og pianist

Værker af/

Joan Tower, Claude Debussy,

Niels Rønsholdt, Carlos Carril,

Jeremy Gill, J. Brahms

Denne koncert er et led i en rig kulturudveksling mellem Danmark og New York sat i værk af Jakob Kullberg. Tre musikere med store internationale solistkarrierer - klarinettisten Chris Grymes, cellisten Jakob Kullberg samt komponist og pianisten Jeremy Gill har fundet sammen og startede deres samarbejde ved at spille en opsigtvækkende koncert dedikeret til nulevende danske komponister på The National Sawdust i New York i februar 2020.

Ved trioens koncert på ELVERMOSE, forenes Brahms’ klarinet trio med den store amerikanske kvindelig komponist Joan Tower; og førsteopførelsen af ”vores” Bent Sørensens ”Schattenlinie” i dens ny version transskriberet af Jakob Kullberg, spilles overfor den amerikanske komponist og pianist Jeremy Gill’s duo for klarinet og klaver med komponisten ved flygelet.

Den amerikanske klarinettist Chris Grymes er en udsøgende og alsidig musiker, som netop er blevet rost for både sin ” beundringsværdige teknik og for sit skarpe og udtryksfulde spil ” i The New York Times. Andre steder læser man ”funklende teknik og glansfuld energi” og ”udtryksfuld, besjælet og uden det mindste tegn på selvglæde”.

Chris Grymes føler sig hjemme i såvel den klassiske som den nykomponerede klassiske musik, og han er meget optaget af den kreative proces som ligger i at uropføre et værk. Det er en af grundene til, at mange komponister skriver nye værker til ham. Både for klarinet solo og som concerto med orkestre.

Chris Grymes er også skriftlig aktiv og skriver om musik, om at være musiker, han podcaster interviews af musikere og kunstnere og livestreamer gerne sine egne daglige øvelser.

Jeremy Gill blev født i Pennsylvania i 1975.

Han studerede obo, klaver og komposition allerede før han var blevet optaget på Eastman School of Music. Efter at have studeret i Frankrig på Le Conservatoire Américain de Fontainebleau, og i Tjekkiet på Tjekkisk American Summer Music Institute, tog han sin PhD fra Pennsylvania Universitetet i 2000.

Han er navnlig kendt som en meget produktiv og alsidig komponist, men har også en karriere som                 dygtig pianist, aktiv dirigent, og inspirerende foredragsholder. Han er en dedikeret fortaler for ny musik i al dens mangfoldighed og beskrives bedst som ”en komponist og pianist med en moderne

 stemme og en klassisk følsomhed”.

The New York Times beskriver hans musik som” funklende farvet og opmuntrende”.

www.jeremytgill.com

Jakob Kullberg’s udfarende natur har vist sig tidligt. Efter de første tre år på Det Jyske Musikkonservatorium, videreførte han sine studier i Amsterdam, videre hen i Zagreb for så at tage sin Master i London. Derfra tog han til Wien, for endelig at tage sin Diplom som solist hos Prof. M. Zeuthen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Købehavn. Undervejs har han i flere år specialiseret sig i Bach’s solo suiter hos den store hollandske Bach fortolker – Anner Bylsma. Jakob Kullberg’s karriere afspejler hans udadvendte og søgende natur. Han dyrker især den nyere musik og har et tæt og rigt samarbejde med førende komponister. Blandt flere bør man nævne Per Nørgård, Kaija Saariah og Bent Sørensen som både har komponeret og dedikeret værker til ham, og af hvis musik han er en bemærkelsesværdig fortolker.

Resultaterne har vakt genklang langt ud over de danske grænser, og han har med stor bevågenhed optrådt på prestigefyldte internationale festivaler som Aldeburgh-Festivalen, Warszawa Efterårsfestival, Huddersfield-Festivalen og

Bergen International Festival

 

www.jakobkullberg.com

TAK TIL SPONSORER OG STØTTER:  Det Obelske Familiefond ✴︎ Knud Højgaards Fond ✴︎ Hoffmann og Husmans Fond ✴︎  Louis Hansen Fond ✴︎ Augustinus Fonden ✴︎ Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ✴︎ Solistforeningen af 1921 ✴︎

samt Lolland Kommune

Web design: Gudrun Krabbe