✴︎

SENSOMMERKONCERT    

Søndag 1. oktober kl. 16.00

CELLO SONATER

Medvirkende/

Torleif Thedéen, cello

Marianna Shirinyan, klaver

Værker af/

Tjajkovskij, Prokofjev, Lil Lacy, Rakhmaninov,

Den svenske cellist Torleif Thedéen - født i 1962 - er en af de fornemste nordiske cellister.

Da han i 1985, 23 år gammel, vandt førstepræmien i de tre mest prestigefyldte cellokonkurrencer: på Hammer-Rostropowitsch Festival, på Pablo-Casals Festival og på European Broadcasting Unions International Tribune, stod verden open for ham. Den har han indtaget med stor virkelyst og generøsitet og han er i dag en højt skattet solist og kammermusikker som igennem fire årtier har spillet med verdens bedste orkestre og dirigenter og har deltaget i utallige internationale festivals. Han underviser, og er tilmed en af verdens mest produktive cello-spillere.

 

Marianna Shirinyan blev født i Armenien. Hun har studeret klaver i Yerevan og i Lübeck, og i 2003 flytter hun til Danmark hvor hun bliver Esbjerg Ensemblets pianist.

Hun er en vidunderlig gave til det danske musikliv, og har etableret sig som en af tidens mest spændende og efterspurgte pianister med en stor international karriere såvel som solist som kammermusikker. I 2013 blev hun kåret til den meget ærefuldt titel ”Steinway-Artist”.

Hendes glæde ved at dele sin kærlighed til musikken er tydelig, og hendes poetisk talent, hendes følsomhed, tekniske brillans og toneskønhed fængsler og bevæger.

TAK TIL SPONSORER OG STØTTER:  Knud Højgaards Fond ✴︎ Hoffmann og Husmans Fond ✴︎  Aage og Johanne Louis-Hansens Fond  Augustinus Fonden ✴︎ Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ✴︎ Solistforeningen af 1921 samt Lolland Kommune

Web design: Gudrun Krabbe