✴︎

SENSOMMERKONCERT    

Lørdag 16. september kl. 16.00

FLØJTE TRIO

Medvirkende/

Gaby Van Riet, fløjte

Benjamin Pas, cello

Gilbert De Greeve, klaver

Værker af/

Carl Maria von Weber, Zoltán Kodály, Claude Debussy, Francis Poulenc,  Astor Piazzolla

 

Gaby Van Riet blev født i Essen (Belgien) og begyndte at spille fløjte da hun var 8 år.  Hun er begavet med et lysende talent og 14 år gammel, ved hjælp af et stipendium fra den belgiske regering, studerer hun på Musikuniversitetet i Köln hos Professor Schwegler. Hun afslutter sit solo-diplom med udmærkelse i 1979 – hun er blot 20 år gammel.

På grund af sin udstråling og succes i talrige musikkonkurrencer, startede Gaby Pas-Van Riet sin solokarriere i en meget ung alder.

Fra 1978 til 1983, var hun solofløjtenist i det Europæiske Symfoni Orkester under ledelse af bl.a. Karajan, Barenboim, Abbado… og blev nævnt solofløjtenist ved Stuttgarts Radiosymfoniorkester i 1983. Hun er medlem af Bayreuths Festival Orkester og gæst på de største musikfestivaler såsom Casals Festival, Tibor Varga Festival, Berliner Festwochen, Festival of Flanders, Salsburg…

Hun er Professor ved University of Music and Theater of the Saarland – Tyskland, og gæsteprofessor ved University of Musik i Antwerpen. Hun giver Masterclasses i Belgien, Frankrig, Tyskland og Holland, og tit jurymedlem i internationale fløjtekonkurrencer.

Gaby Pas-Van Riet solokarriere spænder over Europa, USA, Japan og Mellemøsten. Hun er berømt for både at have uropført en lang række nye kompositioner hvoraf nogle er dedikeret til hende, og for at have givet nyt liv til for længst glemte romantiske fløjtekoncerter.

Hendes spil som er vidunderlig prunkløs, er samtidig brillant, fortryllende, og uimodståelig bevægende.

Cellisten Benjamin Pas er født i 1999 i Stuttgart.

Han viser tidligt en stor talent for musikken og forkærlighed for celloen. Efter endt musikgymnasiet, studerer han hos professor Leihenseder-Ewald på Franz Liszt Musikhøjskolen og siden, ved masterklasser under ledelsen af nogle af celloens største mestre.

Under sine studier, har Benjamin vundet et utal af konkurrencer i ”Jugend Musiziert » regi og siden, førsteprisen både som solist og som kammermusikker i en landsdækkende konkurrence.

Kun 23 år gammel blev han i 2022, medlem af Berlin Opera orkester.

Gilbert De Greeve er et bemærkelsesværdigt alsidigt musisk menneske.

I 1958 blev han – som 13-årgammel – optaget på Det Kongelige Musikkonservatorium i Antwerpen (Belgien), hvor han viste sig at være en helt usædvanlig brillant elev i klaver, kammermusik, og komposition. Efter dimitteringen, fortsatte han med at studere i USA blandt andet hos Rudolf Serkin, Eugene Ormandy og Leonard Paerlman.

Ved siden af sin verdensomspændende karriere som pianist og komponist, er Gilbert De Greeve en lidenskabeligt hengiven lærer. Som eminent repræsentant for den ungarske komponist og musikforsker Zoltán Kodály’s uddannelsesvision, underviser han i musikforståelse og klaverspil verden rundt. Derud over er han en eftertragtet dommer i internationale musikkonkurrencer og seminarer.

TAK TIL SPONSORER OG STØTTER:  Knud Højgaards Fond ✴︎ Hoffmann og Husmans Fond ✴︎  Aage og Johanne Louis-Hansens Fond  Augustinus Fonden ✴︎ Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ✴︎ Solistforeningen af 1921 samt Lolland Kommune

Web design: Gudrun Krabbe