FORÅRSKONCERT    

Tordag 19. april kl. 19.30

BOREALIS Strygekvartet

Værker af/

A. Dvořák,

Paul Alexander,

Xiao-Ou Hu,

Imant Raminsk,

Thomas Beckman.

 

Medvirkende/

Patricia Shih, violin

Yuel Yawney, violin

Nikita Pogrebnoy, viola

Sungyong Lim, cello

 

 

Nærmest helt magisk, har vi fået mulighed for at præsentere en af Canadas mest fremtrædende og feterede ensembler. På vej fra koncerter i Tyskland op til Norge til flere koncerter og kurser på de bedste musikskoler, ligger ELVERMOSE. Det fortælles i de musikalske kredse, og vi er lykkelige over at åbne dørene op for en koncert af højeste internationale niveau.

 

Ensemblet blev stiftet i år 2000 i Vancouver hvor det stadig har sin base.

Ud over at spille i Canadas største koncertsale, har kvartetten besøgt Kina, givet koncerter i USAs fornemmeste koncerthuse, og den sidste tid i Taiwan hvor den eksperimenterer med at alliere østens og vestens musik med hinanden.

De fire musikere, som er meget optagede af at udbrede den ny-klassiske canadiske musik, er samtidig vidunderlige fortolkere at de store klassiske komponister.

Samtidigt er ensemblet meget socialt engageret. De fire musikkere underviser småt bemidlede studerende, og bringer glæde blandt mindre velstående eller geografisk isolerede kredser ved at give fri koncerter.

Det er netop dette engagement som den canadiske regering har besluttet at takke kvartetten for, ved at give den et legat med henblik på en Europa turné. Man kan ikke tænke sig bedre ambassadører for den canadiske klassiske musik kultur end de fire prægtige musikere.

”En af deres generation mest dynamiske og spændende ensembler. Kvartetten er rost for dens engagerede spil, og for dets stormende og raffinerede interpretation”.

 

”De forener en vidunderlig musikalitet med en formidabel teknik. Deres spil er på en gang fuld af energi, passion og af de fineste nuancer”.

 

Se dem, hør dem, læse om dem, på

 

 

og kom og hør dem live!

 

VEL MØDT.

www.borealisstringquartet.com

TAK TIL SPONSORER OG STØTTER:  Knud Højgaards Fond ✴︎ Solistforeningen af 1921 ✴︎ Lolland Kommune ✴︎ Frantz Hoffmanns Mindelegat Vestlolland Turistforenings Fond✴︎ Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ✴︎ Louis-Hansen Fond ✴︎ Det Obelske Familiefond ✴︎ Augustinus Fonden

Web design: Gudrun Krabbe